On tärkeää pitää maksimipaine ponttoneissa

Vajaa paine aiheuttaa ponttonin lepattamista ja taipuilua varsinkin peräkartion alueella. Veden ajoittainen paine alapuolelta työntää ponttoniin kuopan. Peräkartion poikittainen sauma on jäykempi kuin muu alue. Tämä saa aikaan varsin jyrkän taipuman ponttonin pintaan. Vähitellen veden paine avaa saumoja tai kankaan kudokset murtuvat.

Ponttonin väsyminen korostuu vielä veneissä, jotka kulkevat yli 40 solmua. Lisäksi jos moottoreita on vain yksi tai tuplamoottorit kiertävät samaan suuntaan, tulee vene useimmiten hypyn jälkeen vasen puoli edellä alas.

Paras tapa estää ponttonin väsyminen on pitää valmistajan ilmoittama maksimipaine yllä. Jos veneessä on ylipaineventtiilit, voi ponttonia pumpata niin kauan kunnes ylipaineventtiili alkaa vuotaa.

Jos veneessä ei ole ylipaineventtiileitä, niin tulisi opetella muuten, miten kova ponttonin tulee olla. Esimerkiksi AVON 5.4:n peräkartion tulee olla niin kova, että normaali henkilö joutuu vääntämään melko kovaa saadaksen peräkartion pään taittumaan. Vastaava paine tulisi olla myös muissa kammioissa. Painetta voi karkeasti tarkistaa seuraamalla miten ponttoni taipuu esim. kun sen päällä seistään.

mitä kannattaa tehdä, jos vaurioita tai vahinkoja sattuu

Vaurion satuttua se tulisi paikallistaa ja dokumentoida. On pääteltävä aiheuttaako veneen käyttö korjaamattomana vaurion laajenemisen tai vaarantaako se käyttäjän turvallisuuden. Digikuvat sekä tieto kuinka nopeasti ponttoni tyhjenee auttaa korjauksen suunnittelussa.

 

Millaisia vaurioita voi itse korjata ?

Omatoimisesti voi korjata pistoreikiä tai pienehköjä hankautumia, joissa kudos ei ole katkennut. Yli 2 cm pitkät viiltoreiät täytyy paikata myös sisäpuolelta, joten ne kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi (Huom. ClamSeal).Vähäisiä hankaussuojalistojen irtoamisia voi liimata vaurioin laajenemisen estämiseksi.

 

Miten vuotokohdan voi paikallistaa ?

Paras tapa vuodon paikallistamiseksi on suihkuttaa ponttoni astioiden käsipesuun tarkoitetulla pesuaineluoksella. Vuotokohdat alkavat kuplia selvästi. Olosuhteiden pitää olla kohtalaiset: ei saa tuulla kovaa, eikä vene saa olla suorassa auringonpaisteessa. Vuotokohta saattaa olla jopa metrien päässä siitä mistä se ilmenee kuplimisena. Tällaiset vuodot ovat useimmiten hankaussuojalistojen alla tai rungon ja ponttonin yhtymäkohdassa.

 

Miksi ponttonin hoidossa ei tule käyttää vahoja tai muita kemikaaleja ?

Vahat ja muut ponttonin “hoitoaineet” saattavat estää liimaamisen tulevaisuudessa. Ne voivat myös tehdä pinnoista liukkaita. Ponttonimateriaalin valmistajat eivät suosittele mitään liuotetta, vahaa tai muuta kemikaliota käytettäväksi ponttonien hoidossa. Ne saattavat sisältää teflonia tai silikonia. Talkkiakaan ei pidä käyttää,koska se kostuessaan muodostaa silikoniyhdisteen.Tiskiaineen lisäksi voidaan käyttää vesiliukoista Revival-pesuainetta, jota myyvät Maritim ja Konekesko Marine.

 

Pienehkön vuodon korjaaminen hypalon-veneessä

Korjaukseen tarvitaan paikkamateriaalia, esim. Bostik A3- liimaa, suojamuovia, hiomapaperia, Sinolia sekä siveltimiä. Bostik A3- yksikomponenttiliima soveltuu hyvin tilapäiseen huolellisesti tehtyyn paikkauksen tekoon. Liiman saatavuus on hyvä ja pakkauskoko on käytännöllinen.

Varsinaista kumivenevalmistajien käyttämää kaksikomponenttiliimaa Bostik NE486 on saatavana vain 5 kg astioissa, joten se ei sovellu tilapäiskorjauksiin.

Paikkamateriaalin tulee olla samaa mistä ponttoni on valmistettu.

 

Toimi näin:

  1. Aseta sopiva paikkalappu korjauskohdalle ja piirrä lyijykynällä ääriviiva paikkauksen ympärille.
  2. Suojaa teipillä korjausta ympäröivä alue piirtämääsi viivaa pitkin.
  3. Jos alue täytyy pestä rasvanpoistoa varten, voit käyttää tähän tarkoitukseen esim. Sinolia.
  4. Hio koko liimattava alue sekä paikkalapun alapuoli karheaksi ja poista pöly. Sinolia voi käyttää puhtaaseen kankaasen kostutettuna.
  5. Levitä liima paikkalapun ja korjattavan kohdan pintaan liiman ohjeen mukaan. Anna kuivua.
  6. Levitä toinen kerros liimaa samoihin pintoihin ja anna kuivua noin 10 min.
  7. Pese kädet saippualla, sillä käsissä oleva luontainen rasva riittää pilaamaan liimauksen.
  8. Aseta vielä hieman tahmealle pinnalle suojamuovit siten, että ne ovat paikan keskellä n. 10 mm päällekkäin.
  9. Aseta paikkalappu tarkasti paikalleen, ota toinen muovi varovaisesti pois ja hiero paikka kiinni niin ettei sinne jää kuplia. Poista toinen muovi ja hiero paikka lopullisesti kiinni. Hankaa vielä koko paikka-alue tylpällä esineellä jotta liimatulle alueelle saadaan hyvä puristus. Poista suojateippi.

HUOM! Ponttonia ei saa paineistaa heti. Noin kahden tunnin kuluttua se voidaan pumpata muotoon ja vasta seuraavana päivänä täyteen paineeseen. Tämä on otetteva huomioon korjausta suunniteltaessa.

 

PVC- ja polyuretaanivalmisteisten veneiden korjaus

Kaikille materiaaleille on omat paikkamateriaalit ja liimat. Liimaamalla väärällä liimalla tai materiaalilla seurauksena on täysin hyödytön korjaus joka ei kestä. Veneen maahantuojalla on oikeat aineet ja tieto sekä tarvikkeet kunnollisen korjauksen suorittamiseen.

Pääsääntöisesti liimausprosessi tapahtuu kuten on kuvattu edellä Hypalon-liimauksessa

 

Korjausolosuhteet

Korjausolosuhteiden tulee olla kohtalaiset, ei suoraa auringonvaloa, koska liima kuivaa pinnaltaan liian nopeasti. Ilman suhteellinen kosteus ei saa ylittää 60%.

Liimat ovat hyvin kosteusherkkiä, joten jo hengittäminen korjauskohtaan voi pilata liimauksen.

 

Venttiilien huolto

Puhtaat venttiilit vuotavat harvoin. Siksi on tärkeätä että pumppu saa ilman paikasta, missä ei ole roskia. Pesuaineliuoksen avulla vuotavaksi todetut venttiilit voi yrittää pestä piippurassilla, joka on taivutettu kahtia ja päähän tehty pieni kulma. Venttiiliä ei pidä irrottaa ponttonista. Kaikkiin venttiileihin on saatavana huoltosarja. Tiedustele osia veneen maahantuojalta. Osien vaihtoon tarvitaan kokemusta ja erikoistyökalut.

 

Clamseal – tilapäinen korjaaminen

ClamSeal- tiivistyslaitteessa on oma käyttöohje. ClamSealillä voidaan tiivistää jopa 9 cm pitkä viiltoreikä. Jos vaurio on niin pieni, ettei laite sovi paikoilleen, kannattaa ehkä leikata reikä suuremmaksi (5 cm) ja ehkä jättää lopullinen korjaus myöhemmäksi. ClamSeal- laitetta myyvät Maritim ja Konekesko Marine.

 

Yleistietoutta kumivenemateriaaleista

Yleisin ammattikäytössä olevien kumiveneiden materiaali on Hypalon / Neopren, siitä käytetään myös nimikettä CR/CSM. Se kestää erinomaisesti UV-valoa ja polttoaineita. Valmistustapa on käsityönä liimaaminen. Avon ja yleensä työkäytössä olevat veneet valmistetaan Hypalonista. Zodiacin pienempiä malleja saa sekä Hypalon- että PVC-valmisteisena. Isommat veneet valmistetaan Hypalonista.

 

Uutena materiaalina on markkinoille tullut polyuretaani – PU. Ponttoonit valmistetaan joko suurjaksosaumaamalla tai liimaamalla. Valiant tekee osan malleistaan PU:sta. Tornadon kaikki mallit ovat PU:ta.

 

Yleisin materiaali pienissä ja vapaa-ajan veneissä on PVC. Sen UV-valon kestävyys on keskikertainen ja polttoaineen kestävyys heikohko. Useat veneet valmistetaan suurjaksosaumaamalla, mikä vaikeuttaa joskus korjausta. Bombardin kaikki mallit on valmistettu PVC:stä.